Cocoon

Pertama tama sekali, Alhamdulillah 期末試験(final exam) untuk semester kedua tahun ke-3 dah habis. The papers were not easy but I would say I’ve put my efforts and I’m leaving it to Allah.  Now I’m waiting for the result of which 研究室(research lab) I would enter, it’s quite scary because we don’t necessarily get to enter the lab we initially wanted, doakan aku okay! Sebenarnya aku nak tulis entry kali ni dalam Bahasa Malaysia penuh tapi tadi separuh jalan (halfway) tulis tiba2 aku rasa macam susah, ok mungkin tidak susah untuk orang lain tapi bagi aku susah bila nak susun ayat and apa yg aku nak sampaikan berakhir(ends up) tidak sampai. So bear with my rojaks k. It’s currently winter right now in Japan so selalunya winter ni dikaitkan dengan beberapa perkara :

  1. Snow/Ski
  2. Jadi malas
  3. Jadi gemuk
  4. Depression
  5. Jadi malas

snapseed-2

I guess this year I won’t be going to any snow/ski places because I’m not a big fan of snow. No 2 tu yang paling mencabar ya Allah, nak bangun subuh tu memang mujahadah lvl 999999! Just the idea of getting out of bed is just….no. Alarm clock? Not effective. I once thought my alarm rosak sebab set before tidur tapi x bunyi pun? (actually it went off but i shut it down) so what I usually do to force myself out of bed is (this might sound weird), I imagine shaytaan is lying beside me smiling and watch me, you know..setan with tanduk and stuff. Creepy kan? But that works well for a kepala batu person like me. yay!

“Dan jika setan mengganggumu dengan suatu godaan, maka mohonlah perlindungan kepada Allah. Sungguh, Dialah yang Maha Mendengar, Maha Mengetahui” (41:36)

About getting fat tu xboleh nak elak la sebab aku pun memang hantu makan, diet plan memang x jalan langsung. Next thing, depression. I’ve read somewhere that seasonal depression (winter especially) is normal. Berada di negara high stress ni apatah lagi. Tak winter pun ramai bunuh diri. I wanted to do a post on how i deal with sadness but it’s going to be a hell of a long post so maybe next time okay. Basically what I do if I get sad is Doa, Exclude myself from everything for a while (a few days), Doa lagi, Contact my family and close friends, Doa lagi dan KELUAR. Yang paling penting is your prayer. Doa dan terus doa because for me doa tu tanda kita still hopeful, masih ada tali pergantungan yang jelas.

snapseed-1


Thanks for reading! Wishing you a fun filled winter ❤ Yang ada upcoming exam all the best, and yg dh habis paper mcm aku control2 la makan tu k

Bye 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s